Wat is de actieradius van een ecooter?

Dé vraag die misschien wel het meest wordt gesteld en veel mensen bezighoudt. Een simpel antwoord is er helaas niet. Een ding is wel zeker en dat is dat alle elektrische scooter merken veel meer actieradius opgeven dan in de praktijk gehaald wordt gebaseerd op de meest gunstige omstandigheden.
De afstand die u met een Ecooter kunt afleggen is van vele factoren afhankelijk en kan dus erg verschillen, Is het een 25km of 45km uitvoering? Welke accu zit erin? Hoe koud is het tijdens de rit? Rijdt men alleen of met twee personen? Is er wind mee of wind tegen? Zit er wel of geen windscherm op de scooter enz. Van onze Ecooter klanten horen wij vaak dat het gemiddelde zo tussen de 50km en 80km per acculading zit. En zij kunnen het weten.

Is de accu uitneembaar?

Ja. Wel zo handig. Opladen kan dus overal en in de winter kan ie lekker warm binnen staan.

Kan ik de acculader in het normale stopcontact gebruiken?

Ja. Deze heeft geen speciale stekker.

Hoeveel tijd heeft de accu nodig om op te laden?

Dat is afhankelijk vanaf welk accu percentage u begint met opladen. Een lege accu heeft ongeveer 6 uur nodig om weer 100% te zijn.

Welke accu kan ik het beste kiezen?

Wij adviseren voor de Ecooter E2 de 64V-42ah Samsung accu. Deze biedt behalve een uitstekende kwaliteit ook de meeste waar voor z’n geld. Voor de Ecooter E1 zijn er geen accu keuze mogelijkheden. Deze heeft altijd een 60V-32ah LG accu.

Kan ik voor onderhoud en garantie ook bij een andere ecooter dealer terecht?

Ja. Ecooter heeft een groot dealernetwerk in heel Nederland. U vindt ze op de Ecooter dealer locator via Ecooter.nl

Waarom zou ik een ecooter kopen?

Er zijn vele merken die inmiddels een elektrische scooter in het assortiment hebben. Ecooter is daar op technisch vlak de beste keus van. Bovendien zien ze er geweldig uit en rijden fantastisch. En natuurlijk ook omdat wij hem dan komen leveren!

Waarom zou ik bij jullie een ecooter kopen?

Een scooter kopen kan overal wel maar voor een Ecooter moet u echt bij ons zijn! Wij zijn een professionele organisatie met betrokken medewerkers die gewoon doen wat er aan u belooft wordt.

Als Ecooter Excellence centrum hebben wij ons volledig gespecialiseerd in Ecooter en alles wat daarbij hoort. We hebben de scooters, accessoires en originele vervangingsdelen op voorraad om u snel te kunnen helpen. Toch fijn als u ons na de koop misschien weer eens nodig heeft.

Wordt een ecooter rijklaar door jullie afgeleverd?

Ja. Ook alle extra mee bestelde accessoires zullen bij aflevering al op de Ecooter gemonteerd zijn. Dus sleutel omdraaien en rijden maar!

Ik ben geïnteresseerd in een nieuwe Ecooter. wat nu?

Het kopen van een nieuwe of gebruikte Ecooter is behalve erg leuk natuurlijk soms ook best spannend. Hoe weet je nu zeker of de Ecooter die je graag wilt kopen de juiste keuze is voor jou? Het verstandigst is om samen met ons in de winkel te kijken welke Ecooter het beste bij je past. Je kunt hiervoor “gewoon” langskomen tijdens onze openingstijden maar ook een afspraak maken op een tijd of dag die jou het beste past. Wij passen ons graag aan!

En heb je onze hulp helemaal niet nodig en weet je al zeker welke Ecooter je wilt hebben bestel deze dan makkelijk via onze website. Om zeker te zijn dat jouw keuze ook snel geleverd kan worden is het wellicht wel verstandig om eerst even naar de actuele levertijd te informeren om teleurstelling te voorkomen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Via de website kunt u met Ideal of creditcard betalen. In ons Ecooter Excellence centrum in Leiderdorp is het ook mogelijk om te pinnen of contant te betalen.

Wat is de levertijd na bestelling?

Gemiddeld genomen is deze tussen de 2 en 10 werkdagen. Is de levertijd anders nemen we contact met u op voor overleg.

Veel Ecooters leveren we uit eigen voorraad waardoor het vaak ook mogelijk is om dezelfde dag nog te rijden als daar behoefte aan is. In overleg kunnen we 7 dagen per week afleveren. Bel of mail ons gerust voor de mogelijkheden.

Komen er nog extra kosten voor het kenteken of rijklaarmaken bij?

Nee. Alle bijkomende kosten zijn al in de prijs verwerkt.

Krijg ik een kenteken bij aanschaf van een ecooter?

Ja. Iedere Ecooter is voorzien van een kenteken. Het op naam stellen van uw kenteken wordt door ons verzorgd. Voor aflevering nemen wij hier contact met u over op.

Moet ik een ecooter ook verzekeren?

Ja. Ieder kenteken dat op naam staat en niet is geschorst moet verzekerd zijn. Ook als de scooter binnen staat en er niet op gereden wordt.